Měsíční zpravodaj o zdraví

  • Exkluzivní články
  • Odborné rady
  • Doporučení
  • Tipy k nákupu
Chci odebírat
E-mail: Rok narození: Kraj: Odeslat

Zdravá výživa

Zdravé vaření – stačí jeden kuchyňský pomocník

Chcete zdravě a chutně vařit? K přípravě rozmanitých pokrmů Vám stačí jediný pomocník! Objevte výhody, které přináší Cook@Home Multi Cooker od britské značky Russel Hobbs, jedinečný multivařič do malé i velké kuchyně. Velká variabilita, jednoduchá příprava, snadná údržba!

Okurková šťáva

Poté, co jsme ochutnali mrkvovou, řepnou a celerovou šťávu, si pochutnáme na šťávě z čerstvých okurek. Okurková šťáva blahodárně ovlivňuje naše zdraví, napomáhá hubnutí, zpomaluje proces stárnutí a navíc ještě zkrášluje.

Šťáva z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer, který je velmi oblíbenou zeleninou ve středomořské i americké kuchyni, u nás donedávna patřil mezi opomíjené zeleninové druhy. Rozšíření znalosti o jeho mnohastranném využití a vysokém obsahu zdraví prospěšných látek mu však v posledních letech otevřelo cestu také do české gastronomie. Nejvíce ceněná je čerstvě vylisovaná šťáva, která má na lidské zdraví doslova blahodárný vliv.

Šťáva z červené řepy

Cítíte se unavení? Vaše tělo volá po detoxu. Zbavte se škodlivin pitím šťávy z červené řepy. Připravíte si ji snadno.

Mrkvová šťáva má vynikající detoxikační účinky

Mrkvová šťáva nejenže je zdrojem cenných vitamínů, ale také má vynikající detoxikační účinky. Pitím mrkvové šťávy čistíte svůj organismus, a zároveň posilujete imunitní systém.

Znáte dýňovou mouku?

Krásně barevné plody dýně v nás většinou evokují příchod podzimu či Halloweenu, v anglosaských zemích jsou zároveň důležitou kuchyňskou ingrediencí, která se v posledních letech začíná těšit velké oblibě i v české gastronomii. Dýňovou polévku nebo dýňová semínka ochutnal téměř každý. Znáte ale dýňovou mouku?

Čerstvé šťávy prospívají našemu zdraví

Také si připadáte po zimě unavení a máte i nějaký ten faldík navíc? Ovocné a zeleninové šťávy Vás dostanou znovu do formy! Připravte je nejen sobě, ale celé rodině, ať máte dostatek vitamínů a jste pěkně zdraví!

BEZLEPKOVÁ KAŠTANOVÁ MOUKA, skvělá surovina nejen do bezlepkové kuchyně

Počet pacientů trpících intolerancí na lepek nebo-li celiakií stále stoupá. Naštěstí ve srovnání se situací před několika lety si dnes mohou ti, kteří se v zájmu svého zdraví musí vyhýbat lepku, vybírat z čím dál širšího okruhu bezlepkových potravin. Jednou z nich je bezlepková kaštanová mouka.

Detoxikace jater je základem k očistě organizmu

Věděli jste, že pro celkovou očistu organizmu je dobré nejprve začít s detoxikací jater? Játra totiž slouží v našem těle jako jakýsi filtr, který nás zbavuje škodlivých látek a udržuje nás zdravé. A představte si, jak asi funguje filtr, když je sám zanesený.

Matcha tea – cesta z plantáže až do čajové konvice

Matcha se stal synonymem kvalitního čaje. Používá se při čajových obřadech, jako příchuť v nápojích a dezertech, při běžné konzumaci jako sladký, napěněný nápoj, vyšlehaný bambusovou metličkou a podávaný ve velké keramické misce. Dobrý Matcha je smaragdově zelený, jemný a s vysokým obsahem kofeinu.

Černý zázrak Vám pomůže doplnit chybějící železo

Anémie neboli chudokrevnost je soubor příznaků, při nichž je množství červeného krevního barviva nebo počet červených krvinek nižší než u zdravého člověka.

Nechcete chřipku? Dejte si arónii!

Kombinace nízkých teplot kolísajících kolem nuly a vyčerpanosti organismu po zimě nás činí náchylnými k nákaze chřipkou a dalšími virovými onemocněními. Nechcete být nemocní? Dejte si arónii!

8 dobrých důvodů, proč pít vodu s citronem

Voda s citronem je považována za nejlepší recept, jak utišit žízeň. Víte ale, že kromě toho neobyčejně prospívá našemu zdraví, a dokonce i kráse? A že je skvělým osvěžovačem dechu, stejně jako pomocníkem při kocovině?

Rooibos je považován za elixír zdraví

O čaji rooibos neboli o čaji z červeného keře je známo, že tlumí četná alergická onemocnění a pomáhá při zažívacích obtížích.

Med je cenný přírodní lék

Včelí med je nejen vynikající surovina v kuchyni, ale také velmi cenný přírodní lék, který pomáhá v boji s celou řadou zdravotních neduhů.

Lipový čaj nejen proti nachlazení

Lipový čaj je známým pomocníkem v boji proti nachlazení a chřipce. Mnohem méně známé už jsou jeho příznivé účinky na zažívací ústrojí a problémy se spánkem. Z čeho a jak se správně lipový čaj připravuje a jaké látky vlastně obsahuje?

Jaké má na nás účinky meduňkový čaj?

Meduňka lékařská je léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých, která se v lidovém léčitelství používá již od nepaměti. Svůj význam neztratila ani v současném hektickém světě plného stresu. Jaké jsou její účinky na lidské zdraví? A jak si z ní připravit čaj?

Červená řepa předchází rakovině i nemocem srdce

Červená řepa patří v našem jídelníčku mezi často opomíjené potraviny, což je velká škoda, protože má vynikající antioxidační vlastnosti, čímž pomáhá předcházet některým druhům rakoviny, dále příznivě ovlivňuje srdce a cévy, podporuje obranyschopnost a v neposlední řadě prospívá i našemu zažívání.

Mátový čaj pomáhá při potížích se zažíváním

Mátový čaj je osvědčeným prostředkem používaným při léčbě zažívacích obtíží. Podporuje dobré trávení, ulevuje od nadýmání, zmírňuje křeče v břiše, pomáhá proti nechutenství a má další příznivé účinky na naše zdraví.

Šípkový čaj posiluje imunitu

Především v období chřipek a nachlazení je důležité, dodat organismu zvýšené množství vitamínu C. Mezi jeho významné zdroje patří šípky, plody růže šípkové, které obsahují dokonce vyšší množství céčka než mnohé druhy ovoce a zeleniny. Šípkový čaj, který je proto ideálním nápojem na posílení imunity, má i další příznivé účinky na lidské zdraví.