Měsíční zpravodaj o zdraví

  • Exkluzivní články
  • Odborné rady
  • Doporučení
  • Tipy k nákupu
Chci odebírat
E-mail: Rok narození: Kraj: Odeslat

Zdravé potraviny

Vzácný Manukový med právě dorazil z Nového Zélandu

Med se používá pro své léčivé antibakteriální a antiseptické vlastnosti už po staletí a to nejen za účelem prevence, ale i v průběhu onemocnění. Účinnost a kvalita medu se však výrazně liší v závislosti na květech, ze kterých včely nektar sbírají a také na způsobu zpracování surového medu. Proto je med z květů keře Manuka celosvětově považován za jeden z nejkvalitnějších medů.

Proč jíst pekanové a para ořechy?

Pekanové ořechy doporučují se zejména pro vysoký obsah vitaminu B6 (pyridoxinu), který příznivě působí na nervovou soustavu. Slouží také jako prevence kornatění cév a posilují imunitní systém.

Tyčinky s chutí a vůní skutečného ovoce

Dostat do dětí dostatečné množství ovoce bývá často problém. Řešením jsou tyčinky ze sušeného ovoce, které skvěle voní i chutnají po ovoci, aniž by potřebovaly umělé příchutě. Díky výrazné chuti nepotřebují ani přidaný cukr.

Sušenky s posvěcením výživového poradce

Chuť na sladké dostane občas asi každý z nás. Sice by bylo ideální péct si pochoutky doma, ale kdo má na to mít pořád čas? Bez výčitek můžete kupovat sušenky REJ – na jejich receptuře se podílel Petr Havlíček.

Mandle…přirozený zdroj vlákniny

Mandle jsou bohaté na hořčík, draslík, železo a zinek a jsou významným zdrojem vlákniny. Vápníku obsahují dvakrát více než mléko. Babské rady uvádějí, že mandle pomáhají při kožních a nervových problémech a zlepšují kvalitu vlasů i nehtů.

Syrovou brokolici? Tak pomáhá nejvíc!

Konzumací jídel z brokolice dodáte tělu zdraví prospěšnou vlákninu a plno vitaminů a minerálních látek, například draslík, vápník, fosfor a síru. Pokud však chcete z brokolice získat maximum, konzumujte ji syrovou.

Lískové oříšky, malý zázrak pro naše zdraví

Lískové ořechy jsou velmi chutné, určitě také chodíte v letním období a zjišťujete, zda jsou již zralé.

Vlašské ořechy podpoří funkci mozku

Obsahují vysoké množství vitaminů skupiny B, čímž přispívají k dobrému fungování mozku a produkci červených krvinek.

Nugátová pochoutka funguje proti splínu a dokonce i na správné zažívání

Konečně lidé přicházejí na to, že zdravá strava nerovná se jídla sice nadupaná vitamíny, vlákninou a dalšími prospěšnými látkami, ale jinak zcela bez chuti či chuti velmi podivné. Trendem je nabízet oblíbené potraviny tak, aby chutnaly skvěle a zároveň neškodily.

Olivový olej vyráběný s respektem k přírodě

Naštěstí už i u nás existují dovozci a prodejci, kteří cílí na ty, co nevybírají potraviny jen podle ceny, ale hlavně podle kvalitních surovin. Při použití poctivého základu totiž neohrožujete své zdraví a navíc každé jídlo hned dostane mnohem lepší chuť.

Jak si osladit a zároveň nekrátit život

Sladké milujeme téměř všichni. Není se ani čemu divit, sladká chuť je ta první, kterou v životě ochutnáme. Vždyť laktóza, základní složka mateřského mléka, se také nazývá mléčný cukr.

Olivový olej ze slunné Malagy

Zakoupit potraviny z celého světa lze zcela bez problémů. Když už ale kupujeme zahraniční potraviny, měly by to být takové, které nejdou vypěstovat či vyrobit v našich podmínkách anebo jsou typické pro určitou oblast. Jako jsou třeba španělské olivové oleje.

Tyčinky nemusí být plné cukru a „éček“

Dostat do sebe dostatečné množství vitamínů bývá někdy problém. V létě to ještě jde, ale jakmile se zúží nabídka sezónního ovoce, bývá to horší. Řešením je ovoce sušené, například v podobě praktických ovocných tyčinek.

Mlsat se dá i zdravě

Asi není člověka, kterého by občas nepřepadla chuť na něco sladkého. Nadměrný příjem cukru však škodí nejen naší postavě a zubům, ale celému organismu. Vybírejte proto sladkosti, které pro vás budou mít i jiný přínos než potěšení ze sladké drogy.

Manukový med z Nového Zélandu

Med se po staletí používá jako skvělé přírodní léčivo a kosmetický pomocník. Působí totiž antibakteriálně a antisepticky, má preventivní účinky a výrazně pomáhá vaší imunitě. Kvalita medu a jeho účinnost záleží především na tom, z květů jakých rostlin pochází, a na způsobu zpracování.

Pražský obchůdek s kouzlem Itálie

Projít se po nějakém čase městem, kam zavítáte jen občas, připomíná procházku místem, kam jste se po letech vydali na dovolenou.

Bezlepkové těstoviny Adriana jsou zdravé a chutnají skvěle

Lepek už dávno není strašákem pouze pro celiaky a alergiky. Čím dál více lidí totiž zjišťuje, že jim bezlepková strava velmi svědčí. Těstoviny Adriana přichází s novinkou, která vás velmi potěší.

Chřest jako prevence vzniku nádorů

Chřest je oblíbený nejen pro svou úžasnou, specifickou chuť a široké využití v kuchyni, ale také díky svým účinkům na naše zdraví. Věděli jste například, že je přírodním afrodiziakem a může být prevencí proti vzniku nádorů?

Vliv batát na naše zdraví

Batáty jsou kořenové hlízy povijnice batátové, nebo také povijnice jedlé, což je tropická rostlina z čeledi svlačcovitých. Tyto, jinak řečené, sladké brambory se začínají objevovat v českých kuchyních mnohem častěji než dříve. Proč? Mají totiž méně kalorií a více vitamínů.

Jedna z nejzdravějších potravin světa - AVOKÁDO

Ne nadarmo patří avokádo mezi nejzdravější potraviny světa a řadí se mezi takzvané superpotraviny. V avokádu je totiž obsaženo tolik prospěšných látek, že hravě nahradí multivitamíny a doplňky stravy přírodní cestou.