Měsíční zpravodaj o zdraví

  • Exkluzivní články
  • Odborné rady
  • Doporučení
  • Tipy k nákupu
Chci odebírat
E-mail: Rok narození: Kraj: Odeslat

Zdravé recepty

Vánoční cukroví jinak! Mlsejte zdravěji

Blíží se nám Vánoce, krásná vůně cukroví, bramborového salátu, kapra, řízečků, ale také ta představa, že člověk se opět přejí tím vším slaným a sladkým. Tento problém řeší skoro každý. V první řadě bych se ráda zaměřila na to sladké. Proč s tím tedy něco neudělat a místo klasického cukroví si připravit trochu zdravější verzi, která je stejně lahodná. Připravili jsme si pro Vás tři recepty na velmi chutné cukroví, které rád ochutná každý.

Zdravé vaření – stačí jeden kuchyňský pomocník

Chcete zdravě a chutně vařit? K přípravě rozmanitých pokrmů Vám stačí jediný pomocník! Objevte výhody, které přináší Cook@Home Multi Cooker od britské značky Russel Hobbs, jedinečný multivařič do malé i velké kuchyně. Velká variabilita, jednoduchá příprava, snadná údržba!

Teplá voda s citronem omlazuje a uzdravuje!

Chcete vypadat mladě? Mít krásně čistou pleť zářící zdravím? Svěží dech a dobré zažívání? Pijte každé ráno teplou vodu s citronem.

Domácí pita chléb spolu s ďábelskými fazolemi

Fazole jsou báječná surovina, která je neprávem zařazována do jídelníčku méně, než by bylo třeba. Dnešní recept, pevně doufám, přesvědčí ty, kteří mají pocit, že fazolová jídla jsou fádní, stále stejná, příliš „zdravá“. Nejsou fazole jako fazole a většina jídel, která jsou připravena z fazolí a jsou připravena dobře, jsou jídly opravdu chutnými. Dnešní recept je mým oblíbeným receptem a věřím, že najde místo i ve vaší kuchyni.

Polévka z dýně a červené čočky

Jak říkaly naše babičky a hlavně prababičky – „Polévka je grunt!“. Polévka připraví náš organismus na dobré trávení hlavního jídla, navíc sama polévka dokáže báječně zasytit. Zvláště polévka hutná, která ovšem není zasmažena moukou a máslem, nýbrž zeleninou a to je právě naše dnešní polévka. Dýňová polévka s červenou čočkou

Co možná nevíte o mléce

Velmi často a zcela přirozeně asi používáte mléko ve své kuchyni, ale víte skutečně o mléce to, co byste o něm měli vědět?

Kynuté české lívance z celozrnné mouky

Ne každé jídlo, které máme zařazené v hlavě jako sladké, sladkým skutečně je a ne každé takto zařazené jídlo je vyloženě nezdravé. Je tomu stejně, jako jsem psala již mnohokrát – stále záleží na míře. U lívanců je navíc velikým bonusem to, že samotné lívancové těsto obsahují minimální množství cukru, ideálně přidané pouze na kynutí.

Celozrnný domácí slaný koláč

Častokrát se člověku stane, že potřebuje rychle dobré, na první pohled zajímavé jídlo, které není příliš náročné ani na suroviny, ani na čas. Navíc si přeje takové jídlo udělat ze základních surovin. A právě takovým jídlem je rychlá domácí celozrnná pizza.

Víte skutečně o vejcích to, co byste o nich měli vědet?

Velmi často a zcela přirozeně asi používáte vejce ve své kuchyni, ale víte skutečně o vejcích to, co byste o nich měli vědět?

Chutné sýrové bochánky s letním salátem

Léto je období, kdy máme většinou chuť na lehká a rychlá jídla. Nejen chuť taková jídla konzumovat, ale také taková vytvářet.

Bazalka v kuchyni

Bazalka je rostlina, která patří do čeledě hluchavkovitých a je to velmi, ale velmi aromatická bylina. Existuje několik druhů bazalky. Nejpoužívanější je klasická bazalka zelená, bazalka červená a také bazalka citronová.

Pečené brambory se špenátem, rukolou, medvědím česnekem a karamelizovanou cibulkou

Pokud vaříte rádi a přejete si připravit jednoduché jídlo, které velmi hezky vypadá na talíři, je uvařeno z nevelkého množství surovin, určitě jsou dobrou volbou tyto pečené brambory.
1