Měsíční zpravodaj o zdraví

  • Exkluzivní články
  • Odborné rady
  • Doporučení
  • Tipy k nákupu
Chci odebírat
E-mail: Rok narození: Kraj: Odeslat

Olivový olej vyráběný s respektem k přírodě

Zdroj foto: pixabay.com

Naštěstí už i u nás existují dovozci a prodejci, kteří cílí na ty, co nevybírají potraviny jen podle ceny, ale hlavně podle kvalitních surovin. Při použití poctivého základu totiž neohrožujete své zdraví a navíc každé jídlo hned dostane mnohem lepší chuť.

Za jednu z nejzdravějších je považována skladba jídelníčku středomořských národů. Je to dáno jednak tím, že lidé v těchto oblastech jedí v klidu, ale také použitím kvalitních, nejlépe čerstvých a lokálních surovin, a to od úplného základu jídla až po doplnění zeleninou a dochucení bylinkami. Výchozí surovinou pro většinu středomořských jídel je olivový olej. Ten lze bez potíží zakoupit i u nás v každém supermarketu. Jako u všeho však platí, že existují veliké rozdíly v kvalitě.

Kvalitní olivový olej

Kupujete opravdu to, za co platíte?

Možná, že jste v loňském roce zaznamenali aféru, která se týkala velkého množství italských výrobců olivového oleje. Ti pod označením extra panenský olivový olej prodávali mnohem méně kvalitní oleje. Bohužel existuje mnoho společností, které pod vidinou snadného výdělku riskují důvěru zákazníků. Proto je tak důležité nebrat to, co je zrovna v akci, ale vybírat podle důvěryhodné značky a případně i certifikace, která ručí za kvalitu.

Holistický způsob výroby

Pokud chcete zkusit jedničku mezi olivovými oleji, pátrejte po španělské značce Finca la Torre. Na výslednou kvalitu se u tohoto oleje dbá opravdu od úplného prvopočátku. Oleje z produkce Finca la Torre jsou extra panenské olivové oleje lisované za studena. Stromy v olivových hájích jsou hnojeny vlastním kompostem, získaným z chovu ovcí a koní. Pěstování oliv probíhá za dodržování veškerých ekologických standardů, ale zároveň s využitím moderní technologie. Olej se pak z plodů získává sice moderní metodou, ale stejně jak před tisíci lety čistě mechanicky.

Olivovník

Zárukou ekologicky šetrné výroby a výsledné kvality značky Finca la Torre je certifikát Demeter, který označuje výrobky z biodynamického zemědělství. Každý krok výroby včetně finálního balení produktu podléhá těm nejpřísnějším normám zajišťujícím, aby veškeré procesy probíhaly v souladu s ochranou přírody a jejím zachování pro další generace. Nejen, že je vyloučeno použití syntetických hnojiv a chemických přípravků na ochranu rostlin při pěstování zemědělské plodiny či umělých přísad během zpracování, ale jsou vyžadována i velmi specifická opatření k posílení životních pochodů v půdě a potravinách.

Vzácný olivový olej Finca la Torre zakoupíte na webové stránce www.olivac.eu. Díky zaručené kvalitě a zajímavému skleněnému nebo plechovému obalu se olej skvěle hodí jako dárek. Na webové stránce najdete nejen e-shop, ale také podrobný popis používaných odrůd oliv, popis oblasti, ze které pocházejí, a také tip, na co vše lze olivový olej používat. Své přednosti totiž umí projevit nejen v kuchyni, ale také při péči o pokožku a vlasy nebo v domácí lékárničce. A poslední zajímavostí je, že Odrůda Hojiblanca vyhrála za sebou zlatou medaili Mario Solinas v kategorii Intense green fruitiness pro roky 2014, 2015 a 2016.

Medaile Mario Solinas



Čtěte na Medicínu:

Dentální hygiena pomáhá předcházet zánětu dásní

Laktobacily a antibiotika, proč je dobré při léčbě antibiotiky užívat probiotika?

Novinka v omlazování pleti: Zlaté nitě

Pražský obchůdek s kouzlem Itálie