Měsíční zpravodaj o zdraví

  • Exkluzivní články
  • Odborné rady
  • Doporučení
  • Tipy k nákupu
Chci odebírat
E-mail: Rok narození: Kraj: Odeslat

Jaké výhody má sušené maso?

Určitě jste už mnohokrát zažili situaci, kdy jste měli už šílený hlad a nic k zakousnutí po ruce. Ať už se vám to stane v dopravní zácpě, nebo v práci, kde jste zavaleni prací a nutně se potřebujete soustředit, vždy je dobré být na takové situace připraven.

Ideální záchranou v takových situacích jsou potraviny upravené sušením. A nemusí to být jen ovoce, které bývá většinou dost sladké, ale třeba také maso. U nás sušené maso nepatří mezi běžné pochoutky, ale je to škoda. Sušené maso je totiž díky vysokému obsahu bílkovin velice hodnotným a dobře stravitelným jídlem.  Sušení je jednou z nejstarších metod konzervace masa, používali ji například američtí Indiáni, kteří jej vyráběli z bizoního masa. Proto je zřejmé, že tato metoda nevyžaduje žádné umělé konzervanty nebo složité procesy. Hlavním kritériem úspěchu je použití kvalitního libového masa.

Zodpovědný přístup k zákazníkům, dodavatelům i přírodě

Na kvalitní suroviny od prověřených malochovatelů a malopěstitelů sází společnost Fine Gusto Nature. Jejím cílem je vyrábět i balit kvalitní, přírodní a nutričně hodnotné potraviny bez přidaných konzervantů a barviv. To vše s minimální uhlíkovou stopou. Veškeré postupy vychází z rodinných receptů a tradic.

Fine Gusto Nature ve svém e-shopu nabízí sušené hovězí a krůtí maso v různě velkém balení. Klasické sušené hovězí vyrábí Fine Gusto Nature® pouze z vybraného libového vrchního hovězího. Krůtí maso je v nabídce ze dvou hlavních důvodů: protože vývoj krůt nelze ovlivnit steroidy a jinými hormonálními prostředky, a také proto, že se jedná o velmi dietní maso. Sušené krůtí Fine Gusto Nature je vyrobeno pouze z prsních řízků. Obsah soli po usušení v obou typech masa je maximálně 4 procenta. Po ochutnání tedy neucítíte na jazyku nic jiného, než koncentrovanou chuť kvalitního jemně soleného masa.  Výrobky jsou přirozeně bezlepkové.

Konzumaci sušeného masa doporučuje i výživový poradce Petr Havlíček, avšak ne jakéhokoliv: „Podle mého názoru by sušené maso mělo být bez jakékoliv chemie, chutnat jako maso a mít obsah bílkovin vyšší než 65 %.“ Toto vše výrobky Fine Gusto Nature splňují.

Sáčky se sušeným masem je vhodné mít v autě na dlouhé cesty nebo pro případ uvíznutí v dopravní zácpě, v šuplíku v kanceláři, ale i doma pro nečekanou návštěvu. Můžete si na něm pochutnat po cvičení, na výletě, na běžkách či na sjezdovce, zkrátka kdekoliv.



Čtěte na Medicínu:

Netrpíte fobií?

Detoxikace – očista lidské paměti

Bolí vás záda?

Houbami nejen proti rakovině: Maitake

Přirozená cesta k obranyschopnosti: ImunoBran

Mějte svou medikaci pod kontrolou