Bezlepkové těstoviny Adriana jsou zdravé a chutnají skvěle
Zdroj foto: pixabay.com
Lepek už dávno není strašákem pouze pro celiaky a alergiky. Čím dál více lidí totiž zjišťuje, že jim bezlepková strava velmi svědčí. Těstoviny Adriana nyní přicházejí s novinkou v podobě bezlepkových těstovin. Ty jsou vyrobené z rýžové a kukuřičné mouky s přídavkem mouky quinoa. Díky této nové speciální receptuře jsou velmi chutné, pružné a nerozváří se.
Lepek v poslední době vyřazuje ze svého jídelníčku více a více lidí. Co vlastně lepek je? Je to směs dvou bílkovin - gluteninu a gliadinu, které většinou najdeme společně se škrobem v endospermu semen některých obilnin. Zejména je obsažený v pšenici, ječmeni a žitu. Nejhůře je na tom pšenice, která obsahuje až 80% lepku z bílkovinového obsahu.
Spousta lidí věří, že bezlepková dieta je velmi vhodná i na redukci váhy a že lepek působí nepříznivě na naše trávení. Tyto teorie zatím nebyly vědecky prokázány, ale mnoho lidí tvrdí, že je má ověřené z vlastní zkušenosti. Právě díky těmto názorům přechází někteří lidé na bezlepkovou dietu i v případě, že netrpí celiakií ani alergií na lepek.
Právě lepek ale dodává těstu pružnost a "gumovost", a proto není snadné najít výrobky bez lepku, které jsou svou konzistencí a chutí podobné těm s lepkem.
Těstoviny Adriana nyní přicházejí s novinkou v podobě bezlepkových těstovin. Ty jsou vyrobené z rýžové a kukuřičné mouky a přídavku mouky quinoa.
Přestože neobsahují lepek, jsou pružné a velmi chutné.
Nyní v teplých měsících jsou těstoviny velmi oblíbenou potravinou k přípravě lehkých jídel, těstovinových salátů nebo i jako příloha například k masu. Bezlepkové těstoviny Adriana jsou od 1. 6. 2016 k dostání v síti Albert a brzy se objeví i v ostatních ochodech. V bezlepkové variantě seženete Fusilli Adriana, Spaghetti Adiana a Penne Adriana.
I těstoviny bez lepku mohou chutnat skvěle.