Měsíční zpravodaj o zdraví

  • Exkluzivní články
  • Odborné rady
  • Doporučení
  • Tipy k nákupu
Chci odebírat
E-mail: Rok narození: Kraj: Odeslat

Syrovou brokolici? Tak pomáhá nejvíc!

Konzumací jídel z brokolice dodáte tělu zdraví prospěšnou vlákninu a plno vitaminů a minerálních látek, například draslík, vápník, fosfor a síru. Pokud však chcete z brokolice získat maximum, konzumujte ji syrovou.

Brokolice totiž obsahuje látku sulforafan, která ochraňuje organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám. Pomáhá zejména při rakovině prsu a prostaty.

Sulforafan se však ničí jakoukoliv tepelnou úpravou. Proto růžičky brokolice chroupejte na svačinu nebo zkuste brokolicovou šťávu. Protože brokolici až tolik neodšťavníte, smíchejte ji s okurkou, která má vody dostatek, a třeba mrkví či ananasem pro sladší chuť.



Čtěte na Medicínu:

Antioxidanty a jejich význam pro lidské zdraví

Čerstvé šťávy prospívají našemu zdraví

Okurková šťáva

7 tipů na detoxikační přípravky, které si zaslouží pozornost