Měsíční zpravodaj o zdraví

  • Exkluzivní články
  • Odborné rady
  • Doporučení
  • Tipy k nákupu
Chci odebírat
E-mail: Rok narození: Kraj: Odeslat

Zdravé potraviny

Jak vybrat kojeneckou láhev pro novorozence a batole

Která maminka by nechtěla pro své miminko to nejlepší? Aby se od prvního dne života zdravě vyvíjelo, rostlo a bylo spokojené? Nastanou ale situace, kdy miminko nemůže nebo nechce přijímat přirozenou stravu v podobě mateřského mléka, nebo ho jednoduše nemá dostatek.

Kvíz: Víte, jak se vyhnout prázdným kaloriím v restauraci?

Rozhodnutí, která uděláte, když jíte mimo domov, mohou mít obrovský dopad na vaši linii. Dokážete najít v restauraci vždy tu nejlepší volbu? Vyzkoušejte si tento rychlý kvíz a zjistěte, zda jste při výběru jídla dostatečně důvtipní.

Od babských rad až po erudované odborníky... navštivte Festival Evolution zaměřený na zdravý život

Není vám jedno, jak žijete, zajímají vás věci do hloubky a patříte k vyznavačům zdravého životního stylu? V tom případě byste si neměli nechat ujít Festival Evolution, který se bude konat o víkendu 23. – 25. března na Výstavišti v Praze Holešovicích.

Vyzkoušejte zdravé novinky z Goji

V poslední době velmi rozšířené téma v mnoha magazínech zabývajících se zdravou výživou a vařením. Oblibu si GOJI získala nejen díky svému úžasnému složení, které se pyšní označením nejzdravějšího ovoce na Zemi, ale také svou jedinečnou a skvělou chutí. Jestliže se říká, že čím zdravější jídlo, tím horší chuť, u GOJI to rozhodně neplatí.

Jak si vybrat "zdravou" sušenku?

Mlsání do života většiny z nás patří a není třeba si sladkosti úplně zakazovat, jen je nutné dobře vybírat.

Vzácný Manukový med právě dorazil z Nového Zélandu

Med se používá pro své léčivé antibakteriální a antiseptické vlastnosti už po staletí a to nejen za účelem prevence, ale i v průběhu onemocnění. Účinnost a kvalita medu se však výrazně liší v závislosti na květech, ze kterých včely nektar sbírají a také na způsobu zpracování surového medu. Proto je med z květů keře Manuka celosvětově považován za jeden z nejkvalitnějších medů.

Proč jíst pekanové a para ořechy?

Pekanové ořechy doporučují se zejména pro vysoký obsah vitaminu B6 (pyridoxinu), který příznivě působí na nervovou soustavu. Slouží také jako prevence kornatění cév a posilují imunitní systém.

Tyčinky s chutí a vůní skutečného ovoce

Dostat do dětí dostatečné množství ovoce bývá často problém. Řešením jsou tyčinky ze sušeného ovoce, které skvěle voní i chutnají po ovoci, aniž by potřebovaly umělé příchutě. Díky výrazné chuti nepotřebují ani přidaný cukr.

Sušenky s posvěcením výživového poradce

Chuť na sladké dostane občas asi každý z nás. Sice by bylo ideální péct si pochoutky doma, ale kdo má na to mít pořád čas? Bez výčitek můžete kupovat sušenky REJ – na jejich receptuře se podílel Petr Havlíček.

Mandle…přirozený zdroj vlákniny

Mandle jsou bohaté na hořčík, draslík, železo a zinek a jsou významným zdrojem vlákniny. Vápníku obsahují dvakrát více než mléko. Babské rady uvádějí, že mandle pomáhají při kožních a nervových problémech a zlepšují kvalitu vlasů i nehtů.

Syrovou brokolici? Tak pomáhá nejvíc!

Konzumací jídel z brokolice dodáte tělu zdraví prospěšnou vlákninu a plno vitaminů a minerálních látek, například draslík, vápník, fosfor a síru. Pokud však chcete z brokolice získat maximum, konzumujte ji syrovou.

Lískové oříšky, malý zázrak pro naše zdraví

Lískové ořechy jsou velmi chutné, určitě také chodíte v letním období a zjišťujete, zda jsou již zralé.

Vlašské ořechy podpoří funkci mozku

Obsahují vysoké množství vitaminů skupiny B, čímž přispívají k dobrému fungování mozku a produkci červených krvinek.

Nugátová pochoutka funguje proti splínu a dokonce i na správné zažívání

Konečně lidé přicházejí na to, že zdravá strava nerovná se jídla sice nadupaná vitamíny, vlákninou a dalšími prospěšnými látkami, ale jinak zcela bez chuti či chuti velmi podivné. Trendem je nabízet oblíbené potraviny tak, aby chutnaly skvěle a zároveň neškodily.

Olivový olej vyráběný s respektem k přírodě

Naštěstí už i u nás existují dovozci a prodejci, kteří cílí na ty, co nevybírají potraviny jen podle ceny, ale hlavně podle kvalitních surovin. Při použití poctivého základu totiž neohrožujete své zdraví a navíc každé jídlo hned dostane mnohem lepší chuť.

Jak si osladit a zároveň nekrátit život

Sladké milujeme téměř všichni. Není se ani čemu divit, sladká chuť je ta první, kterou v životě ochutnáme. Vždyť laktóza, základní složka mateřského mléka, se také nazývá mléčný cukr.

Olivový olej ze slunné Malagy

Zakoupit potraviny z celého světa lze zcela bez problémů. Když už ale kupujeme zahraniční potraviny, měly by to být takové, které nejdou vypěstovat či vyrobit v našich podmínkách anebo jsou typické pro určitou oblast. Jako jsou třeba španělské olivové oleje.

Tyčinky nemusí být plné cukru a „éček“

Dostat do sebe dostatečné množství vitamínů bývá někdy problém. V létě to ještě jde, ale jakmile se zúží nabídka sezónního ovoce, bývá to horší. Řešením je ovoce sušené, například v podobě praktických ovocných tyčinek.

Mlsat se dá i zdravě

Asi není člověka, kterého by občas nepřepadla chuť na něco sladkého. Nadměrný příjem cukru však škodí nejen naší postavě a zubům, ale celému organismu. Vybírejte proto sladkosti, které pro vás budou mít i jiný přínos než potěšení ze sladké drogy.

Manukový med z Nového Zélandu

Med se po staletí používá jako skvělé přírodní léčivo a kosmetický pomocník. Působí totiž antibakteriálně a antisepticky, má preventivní účinky a výrazně pomáhá vaší imunitě. Kvalita medu a jeho účinnost záleží především na tom, z květů jakých rostlin pochází, a na způsobu zpracování.